Έλληνας ηγέτης

Η νίκη θα είναι δική μας, αν βασιλεύση εις την ακαρδίαν μας μόνο το αίσθημα το ελληνικό. Ο φιλήκοος των ξένων είναι προδότης. Ιωάννης Καποδίστριας, 1776-1831, Έλληνας ηγέτης

Το τέλος του μεγάλου ΕΝΙΑΥΤΟΥ, το σημείο μηδέν και η συνειδησιακή περιχώρηση.

Oι εγκεφαλικές συνάψεις των νέων εξωδιαστατικών πληροφοριών και οι θεάσεις των ΑΤΙΑ-UFO, σε καθημερινή βάση ανά την υδρόγειο, μεγιστοποιούν το ενδιαφέρον για την χαμένη γνώση, επανακαθορίζοντας ΑΞΙΕΣ, δίνοντας προβάδισμα σε θέματα ουσίας, στην επαναπροσέγγιση της πνευματικής οδού.

Οι πρόγονοί μας ενέταξαν εαυτούς σε ανυπέρβλητα ύψη καλλιέργειας του Νου, μέσω Παιδείας και Πίστης σε κάτι άλλο ανώτερο, άυλο, που απεδείχθη εκ των πραγμάτων διαχρονικά αξεπέραστο.

Εμείς σήμερα διανθίζουμε όλες αυτές τις Αξίες στον εγκέφαλό μας, στο κύτταρό μας και σαν αληθινό φωτόνιο εκπέμπουμε ΦΩΣ προς πάσα κατεύθυνση, έσω και έξω, δημιουργώντας την εκ νέου πνευματική αναγέννηση, υποβοηθούμενοι από τη νέα συνειδησιακή υπόσταση, που έρχεται να αναπληρώσει την χαμένη ΓΝΩΣΗ.

Πρέπει να προετοιμαζόμαστε ψυχολογικά ώστε να αντιμετωπίσουμε πανέτοιμοι τις μεγάλες αλλαγές, που ήδη είναι εδώ.

Διόνυσος

Τρίτη 5 Ιουνίου 2018

Ο ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ ΕΛΛΗΝ ΛΑΪΚΟΣ ΗΓΕΤΗΣ---Παναγιώτης Μαρίνης


Ο ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ ΕΛΛΗΝ
ΛΑΪΚΟΣ ΗΓΕΤΗΣ
πρόχειρες σκέψεις
-------
Ομιλούσαμε χθές γιά τον επίλεκτο Έλληνα Λαϊκό ηγέτη που έχει ανάγκην ο Ελληνισμός και αυτό μού εδημιούργησε σκέψεις· πώς μπορεί νάναι τάχα αυτός; Πώς πρέπει να τον φαντασθούμε;
1) Δεν μπορεί φυσικά νάναι Χριστιανός, παλαιοημερολογίτης ή νεοημερολογίτης, διότι δεν θάναι Ελλην τουτέστιν πιστός της Ελληνικής Κοσμοθεάσεως αλλά πιστός της Κοσμοπολιτικής θρησκείας του Χριστιανισμού! Όμως δεν μπορεί και να υποδύεται τον Χριστιανό και γιά λόγους μικροπολιτικής να εξευμενίζει τους Χριστιανούς διότι απλούστατα 15 αιώνες κράτησε αυτή η υποχρέωσις και πέθανε πιά, εδώ ο Σαδίκ Καν έγινε δήμαρχος του Λονδίνου και καυχιέται ότι είναι Μωαμεθανός και διόλου δεν κολακεύει τους Χριστιανούς! Τον Λαϊκό ηγέτη μπορούμε να τον φαντασθούμε μόνον ως απόλυτον υποστηρικτήν του πλήρους Δικαιώματος της Θρησκευτικής Ελευθερίας!
Σημειωτέον ότι ούτε φαντάζεται κανείς ότι ο Λαϊκός ηγέτης θάναι Αθεος, τουτέστιν άνθρωπος χωρίς ηθικόν έρμα, οπαδός της τυχαιότητος και του αυτοματισμού! Αντιθέτως, φανταζόμεθα τον Λαϊκό ηγέτη ως προσωπικότητα που πιστεύει με σταθερότητα σε μίαν ιδεολογίαν θρησκευτικήν, δηλαδή πιστεύει ότι ο Κόσμος διαθέτει Σκοπόν, Λόγον και Πρόνοιαν!
-----
2) Δεν φανταζόμεθα τον Λαϊκό ηγέτη να διοικεί προχείρως "από ημέρα σε ημέρα", ούτε να εμπνέεται από προχειρολόγους ιδεολογίας του συρμού, ρηχάς εθνοκεντρικάς ή ορθολογικάς οικονομολογικάς ή άλλας! Φανταζόμεθα ότι καθοδηγείται από μίαν ιδεολογίαν θρησκευτικήν (καθώς δεν είναι Αθεος) που θα είναι πλήρης και καταξιωμένη από τον χρόνον και βάσει αυτής θα δρα βάσει ωλοκληρωμένου προγράμματος και δεν θα τρέμη του χέρι του από την αμφιβολίαν καθώς κάθε πράξις του θα έχει θεολογικήν θεμελίωσιν!
-----
3) Φανταζόμεθα τον Λαϊκό ηγέτη να έχη γνώσεις, να κατέχη την ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΝ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, να γνωρίζη καλώς τις δυνατότητες του και να γνωρίζη άριστα τον εχθρόν του, ως λέγει το Σουν Τζου*! Αντιθέτως από τους τρείς Αυτοκράτορες του Α΄Π.Π. που διόλου δεν εγνώριζον τί ήτο ο πόλεμος στον οποίον αφρόνως ενεπλάκησαν (αυτό ισχύει και διά την Γαλλία και την Ιταλία βεβαίως που η βλακεία τους όριο δεν είχε)! Μάς λέγουν ότι διόλου δεν εβοήθησαν στον Συμμοριτοπόλεμον οι διανοούμενοι που δεν ήσαν Αριστεροί, διατί; Διότι δεν εγνώριζαν τί είναι ο Κομμουνισμός, οπότε δεν ηδύναντο να τον αντιμετωπίσουν φιλοσοφικώς και σήμερον η κατάστασις δεν είναι καλυτέρα! Περιμένουμε ο Λαϊκός ηγέτης να μην πέφτει σε τέτοιες παγίδες να αντιλαμβάνεται τί είναι η κάθε ιδεολογία και πού οδηγεί, να την οσμίζεται από μακρυά ως ιχνηλάτης κύων όπως λέγει ο Πλάτων!
 -----
4) Φυσικά ΔΕΝ μπορούμε να φαντασθούμε τον Λαϊκό ηγέτη ως άνθρωπο που πιστεύει σε κοσμοπολιτικές εθνοδιαλυτικές ιδεολογίες διότι τότε ΔΕΝ θα είναι Ελλην, θα είναι άπατρις Διεθνιστής! Δεν μπορούμε να φαντασθούμε τον Λαϊκό ηγέτη ως Αριστερό, Σοσιαλιστή, Μαρξιστή, Κεντροαριστερό, Σοσιαλδημοκράτη! Δεν μπορούμε να φαντασθούμε τον Λαϊκό ηγέτη να πιστεύη στην Νεωτερικότητα, την Δημοκρατία, την Καθολική Ψηφοφορία και στις άλλες καταφανώς άτοπες ιδεολογίες του Μεταπολεμικού κόσμου διότι τότε ΔΕΝ θάναι ηγέτης αλλά ένας πολύ μετρίας κρίσεως ανάξιος λόγου άνθρωπος! Αντιθέτως τον φανταζόμεθα ικανόν να συντρίβη, να κονιορτοποιεί, το κακόηθες "Αριστερόν αφήγημα της Ιστορίας" που κυριαρχεί σήμερον έχον την βαρύτητα θρησκευτικού δόγματος!
 -----
5) Φανταζόμεθα τον Λαϊκό ηγέτη:
α) Πρώτα απ' όλα να γνωρίζη Ανθρωπολογίαν και την αξίαν της φυλετικής ιδιοσυστασίας ως θεμελίου και στυλοβάτου του Έθνους, του Πολιτισμού, της πολιτείας! Να έχη ως πρώτον μέλημά του την διατήρησιν της Βιολογικής συνεχείας του Ελληνισμού, της συνεχείας του DNA! Αλλοιώς οι "αρχαίοι ημών πρόγονοι" παύουν νάναι πλέον πρόγονοι, αφού δεν φέρομε πλέον το DNA τους κι αποτελεί κακόγουστον αστείον ότι θα συνεχίσουν τον Ελληνισμόν φιλέλληνες Νιγηριανοί!
β) Να γνωρίζει καλώς ότι "διοικώ μίαν πολιτείαν" σημαίνει διαχειρίζομαι την εκμετάλλευσιν του ανθρωπίνου δυναμικού της! Να αντιλαμβάνεται ότι πολιτεία = ανθρώπινον δυναμικόν, όπως ιπποφορβείον = ιππικόν δυναμικόν (γνωστός ο διάλογος στην Πολιτείαν του Σωκράτους με τον Γλαύκωνος που είναι ιδιοκτήτης ιπποφορβείου)!
γ) Συνακολούθως να γνωρίζη ότι η έμβιος οντότης της ιστορίας είναι ο Πολιτισμός (στην περίπτωσίν μας ο Ελληνικός-Αναγεννησιακός-Ευρωπαϊκός Πολιτισμός) και η ανθρωπολογική φυλή χρησιμεύει ως το θεμέλιον του Πολιτισμού! Η συντήρησις της φυλής εφ' όσον καταρρεύσει ο Πολιτισμός δεν ωφελεί και πολύ αφού το έθνος έχει μεταβληθεί σε πληθυσμόν φελλάχων**!
-----
6) Φανταζόμεθα τον Λαϊκό ηγέτη να υποστηρίζη σθεναρώς τις προνεωτερικές, δεξιές αξίες και όχι τις Σοσιαλιστικές, πράγμα ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΔΥΣΧΕΡΕΣ διότι τις αξίες αυτές οι οπαδοί της Νεωτερικότητος τις έχουν καλύψει υπό παχύ στρώμα λάσπης και καταφρόνιας:
α) Να υποστηρίζη σθεναρώς ως θεμέλιον κάθε πολιτείας την ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΝ ΙΕΡΑΡΧΙΑΝ, το ΑΡΧΟΝΤΟΛΟΓΙΟΝ και τον θεσμόν της ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ και να γνωρίζη να στηρίζη αυτούς τους θεσμούς φιλοσοφικώς!
β) Να υποστηρίζη σθεναρώς ως αυταξίαν την ΙΔΙΩΤΙΚΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΝ και να θεωρή την σωστήν πολιτείαν «πολιτισμόν ιδιοκτητών»!
γ) Να υποστηρίζη σθεναρώς ως απαραίτητον κύτταρον της ορθής πολιτείας την ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΝ και να δίδη δι' αυτήν θεσμικά κίνητρα και αντιθέτως να αποδιοπομπεί τις σοσιαλιστικές ιδέες περί της ανατροφής των παιδιών σε διαφόρων ειδών ορφανοτροφεία!
δ) Να υποστηρίζη σθεναρώς την αξίαν της ΕΡΓΑΣΙΑΣ και να αποδιοπομπεί το πόκερ του Χρηματιστηρίου!
------
7) Δεν μπορούμε να φαντασθούμε τον Λαϊκό ηγέτη ως άνθρωπον των παλαιοπολιτικών τακτικισμών, άνθρωπον που άλλα λέγει και άλλα εννοεί, ως άνθρωπον των κοινοβουλευτικών και εκλογικών δούναι και λαβείν, ως άνθρωπον των παρασκηνίων και των οπισθοδόμων! Ούτε ακόμη ως άνθρωπον που δέχεται πιέσεις από ξένες δυνάμεις ή από οικονομικούς παράγοντες ή που εκβιάζεται ή χρηματίζεται! Δεν μπορούμε καν να φαντασθούμε ότι διά λόγους τακτικισμού θα υποδύεται ότι πιστεύει στην Α ή Β ιδεολογίαν του Μεταπολεμικού κόσμου! Γενικώς, δεν μπορούμε να τον φαντασθούμε ως άνθρωπον που μασάει τα λόγια του! Μπορούμε να τον φαντασθούμε ΜΟΝΟΝ ως προσωπικότητα που "μιλάει καθαρά και στα ίσια"! Ανεβαίνει στον άμβωνα και λέγει στον λαό την αλήθεια που πιστεύει, αλλοιώς δεν θάναι Λαϊκός ηγέτης αλλά επίορκος της λαϊκής εμπιστοσύνης!
-----
8) Φανταζόμεθα την βασιλείαν του Λαϊκού ηγέτου ως την εποχήν της εγκαθιδρύσεις του Αρίστου Πολιτεύματος και όχι ως μίαν διορθωτικήν παρέμβασιν, μίαν εμβαλωματικήν λύσιν, διά να γυρίσωμε και πάλι, όταν "διορθωθούν τα πράγματα", στο πολίτευμα και στις παλαιοκοματικές πρακτικές που μάς κατέστρεψαν! Φανταζόμεθα τον Λαϊκό ηγέτη να δημιουργή ένα Άριστον Πολίτευμα που θα μακροημερεύση (όπως μακροημερεύει το Σύνταγμα των ΗΠΑ) και όχι έναν τύπον προσωρινόν που θα στηρίζεται στην ιδική του φυσικήν παρουσίαν και κατόπιν θα καταρρεύση, όπως έγινε με το καθεστώς Σαλαζάρ στην Πορτογαλίαν!
======
* Η γνωστοτέρα φράσις από το Sun Tzu, το "Κλασσικόν του πολέμου", το περίφημον έργον, ένα από τα έξι του Κομφουκιανού κανόνος, μας λέγει ότι: «Εάν γνωρίζης τον εαυτόν σου και τον εχθρόν, ακόμη και σ' εκατόν μάχες δεν θα κινδυνεύσης. Εάν γνωρίζης τον εαυτόν σου αλλά όχι τον εχθρόν, διά κάθε νίκην θα υφίστασαι μίαν ήτταν. Εάν δεν γνωρίζης ούτε τον εαυτόν σου, ούτε τον εχθρόν, τότε θα χάνης κάθε μάχην!»
-----
** Φελλάχοι = όρος της φιλοσοφίας της Ιστορίας = λαοί που έχασαν τον Πολιτισμόν τους.
-----
ΠΑΝ. ΜΑΡΙΝΗΣ --- 4 Ιουνίου 2018
====

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου